Social Media Marketing

Wat is social media
De term social media wordt gebruikt voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen. Het betreft niet alleen informatie in de vorm van tekst (nieuws, artikelen). Ook geluid (podcasts, muziek) en beeld (fotografie, video) worden gedeeld via social media websites. Met andere woorden, social media staat voor 'Media die je laten socialiseren met de omgeving waarin je je bevindt'.

De kracht van social media

Doordat diverse social media sites branche gebonden zijn (denk aan nieuws, sport, auto, financieel, etc.) is de doelgroep ervan daardoor ook goed te analyseren. Social media sites zijn vaak erg actueel, omdat een grote groep gebruikers actief is en daardoor altijd wel een als eerste bij een activiteit of gebeurtenis aanwezig is. Social media zijn snel doorzoekbaar en relatief objectief, aangezien ze worden gegenereerd en onderhouden door een brede groep mensen. Dit wordt ook wel 'the wisdom of the crowd' genoemd.socialmedia

Social media als marketing tool
Met social media is het mogelijk een dialoog aan te gaan met grote groepen consumenten, zonder dat dit grote budgetten vereist. Door goed om te gaan met sociale media worden bedrijven en merken deel van het 'netwerk' en van de 'peers' waardoor ze sneller en beter vertrouwd worden. Social media marketing speelt dan ook een steeds belangrijkere rol in de relatiemarketing van bedrijven en binnen Public Relations.

Marktwerking bij internet gebruiker
In de afgelopen jaren zien we dat steeds meer internet gebruikers gebruik maken van hun eigen sociale netwerk. Kijk bijvoorbeeld naar TwitterFacebook en Youtube. Deze sites gebruiken ook zoekmachine mogelijkheden, bijvoorbeeld Bing in Facebook. Hierdoor worden de leidende zoekmachines zoals Google buitenspel gezet. We zien dat het gebruik van social media elk jaar enorm groeit. Het gevolg hiervan is dat zoekmachines alternatieven zoeken om internet gebruikers aan zich te binden.

Social media voor uw bedrijf 
Naast zoekmachine optimalisatie is het nu dus noodzakelijk om ook ingangen te creëren op de web locaties waar uw doelgroep zich regelmatig bevindt, de social media sites. vir2biz heeft een programma ontwikkeld waarin uw zakelijke internet wensen vergleken worden met de diverse social media mogelijkheden. vir2biz kent de ingangen en mogelijkheden en kan daardoor een goede mix voor u samenstellen in een plan van aanpak. Doelgericht, overzichtelijk en vooral meer relevante bezoekers op uw website.

Social Media training
Softnet geeft diverse social media trainingen, die naast kennis u ook inzicht geven hoe u het best gebruik kunt maken van social media 

Facebook klanten beoordelingen

Deel ervaringen van social media kanalen op uw website
Klantenbeoordelingen worden met het toenemen van collega ondernemers op het internet steeds belangrijker. Steeds vaker maakt een potentiële klant zijn/haar keuze naar aanleiding van klantenreacties. 

Facebook klantenbeoordeling
Softnet biedt u de mogelijkheid om deze klantenbeoordelingen real time te delen op uw website.

Nu als tijdelijke introductie actie plaatsen wij deze op uw website (in een lay-out en op een locatie dat past bij uw website) voor eenmalig maar € 59,00 excl. (i.p.v. € 79,00 excl.).

Maak er werk van, je zal zien dat je meer reactie's gaat ontvangen.

Related Articles

kostenindicatie

Publish modules to the "offcanvs" position.

Free Joomla template by Ltheme