Pagina overzicht

Oplichters hebben een valse website gelanceerd waar mensen worden misleid rond een nieuwe videobellenfunctie van WhatsApp. 

Oplichters hebben een valse website gelanceerd waar mensen worden misleid rond een nieuwe videobellenfunctie van WhatsApp. Het is al de tweede truc rond deze nieuwe functie van deze app van deze week.

Doel van de oplichters is opnieuw om mensen naar een nepsite te lokken. In dit geval gaat het om mobiapps.mobile. Deze site lijkt sterk op de echte officiële van WhatsApp zelf.

Aan bezoekers wordt gevraagd vrienden uit te nodigen en de uitnodiging in verschillende groepen te delen. Opvallend is dat de site (ook) in het Nederlands is geschreven:

 

Eerder deze week waarschuwden we ook al voor een valse uitnodiging voor WhatsApp videobellen. Dit ging in de vorm van een pop-up. Wie er op in ging werd naar een valse site geleid waar persoonsgegevens werden gehengeld.

Advies
Videobellen is een functie die WhatsApp van plan is in te voeren. Gebruikers hoeven hier echter niks voor te doen. Uitnodigingen die u hier over krijgt zijn dus nep en afkomstig van oplichters.

Bron: Whatsappen.nl

0
0
0
s2sdefault

Volg ons op Facebook 

Click hier om even te gaan kijken op facebook.

Facebook Softnet

Nieuws Softnet

Servicepakketen

Bezoekadres

Heel simpel, wij bellen u !

Tel.:
-
  • Schutterstraat 22, B 2370 Arendonk
  • + 32 474 24 31 18